Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ν. Καραθανασόπουλος: Η διαφθορά είναι παιδί του καπιταλιστικού συστήματος

902.gr



«Η διαφθορά είναι παιδί του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος», τόνισε με αφορμή την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα, «Κοινωνία ώρα MEGA».
Σημείωσε επίσης, ότι η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», είναι «μία παρανυχίδα του συνολικότερου προβλήματος, που πηγάζει από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά αυτά τα φινόμενα, της σήψης, της διαφθοράς, είτε με νόμιμο είτε με παράνομο τρόπο».

Από την άλλη μεριά πρόσθεσε, «αξιοποιείται ως ένα εργαλείο αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα πραγματικά προβλήματα, τις αιτίες των προβλημάτων. Σε μία κατέυθυνση να δειχθεί ότι αν υπάρξει κάθαρση, που δεν πρόκειται να υπάρξει στο συγκεκριμένο σύστημα, ξαφνικά τα ζητήματα του κόσμου θα λυθούνε», η αντιλαϊκή επίθεση υπογράμμισε θα υπήρχε ούτως ή άλλως και εκδηλώνεται και σε χώρες που έχουν αξιοποιήσει τις αντίστοιχες λίστες.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ακόμα πως «Γίνεται μία προσπάθεια να εμφανιστεί ότι μέσα από μία τέτοιου είδους διαδικασία, θα μπορέσουν να επιβάλλουν την κάθαρση όλοι αυτοί, οι οποίοι, επί της ουσίας και είναι υποκριτικό, αποδέχονται, τις ευρωπαϊκές συνθήκες, που μιλάνε για ελευθερία κίνησης κεφαλαίων. Δηλαδή, ο πλούτος ουσιαστικά μπορεί να είναι αφορολόγητος, να μεταφέρεται οπουδήποτε θέλει, να πηγαίνει όπου θέλει και λένε ότι θα αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή ή θα φορολογήσουν τη μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία, που είναι μία υποκρισία επί της ουσίας».
Ο Ν. Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε, ότι «Δεν πρέπει να περιοριστεί η όποια διερεύνηση σε ένα πρόσωπο» αλλά «πρέπει να να πάει όσο μπορεί σε βάθος, να διερευνηθούν οι ποινικές και οι πολιτικές ευθύνες(...) πρέπει να διερευνηθούν όλα και με όποιο τρόπο, από τη Βουλή και από τις δικαστικές αρχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.