Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η νίκη των απεργών είναι νίκη όλων των εργαζόμενων

Η τρικομματική κυβέρνηση (ναι η κυβέρνηση που συμμετέχει κόμμα με όνομα Δημοκρατική Αριστερά) εφαρμόζοντας ένα χουντικό διάταγμα (αλήθεια τέτοια διατάγματα θέσπιζαν οι φιλεργατικοί, κατά τη Χρυσή Αυγή, δικτάτορες;) επιστρατεύει τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ. Ο πρωθυπουργός που ετοιμάζεται να πουλήσει λιμάνια, αεροδρόμια, βουνά, θάλασσες, κάμπους και ποτάμια είπε ότι το ΜΜΜ ανήκουν στο λαό!!!! Η υποκρισία, βέβαια, είναι το μικρότερο απο τα αμαρτήματα της ακροδεξιάς συγκυβέρνησης. Απαγορεύοντας, ουσιαστικά στους εργαζόμενους να απεργούν, η κυβέρνηση που το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να στείλει τα ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, συνεχίζει την προπαγάνδα για εφαρμογή του νόμου. 
Ποιού νόμου ρε καραγκιόζηδες; Του νόμου που δίνει 189€ το μήνα μισθό; Του νόμου που έχει στείλει στην ανεργία 1.500.000 ανθρώπους. Του νόμου που στέλνει την επιστημονική ελίτ της χώρας μετανάστες; Του νόμου που απαγορεύει τους διορισμούς ακαδημαϊκών; Του νόμου που έχει διαλύσει τη δημόσια υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, τα σχολεία; Του νόμου που έχει πάει το εισιτήριο στα ΜΜΜ στο 1,40; Του νόμου που φοροαπαλλάσει τους εφοπλιστές από τα πάντα; Του νόμου που επιτρέπει στους μεγιστάνες να μην πληρώνουν φόρους ιδρύοντας "φιλανθρωπικά" σωματεία; Του νόμου που κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας; Του νόμου που επιτρέπει 500.00 εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες; Του νόμου που λέει θα δουλεύεις όσες ώρες θέλει ο εργοδότης; Του νόμου που επιβάλει η οικονομική ελίτ της χώρας και εσείς ως δουλικά της νομοθετείτε;
Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ότι, σήμερα, όπως και παλαιότερα, αλλά ακόμα πιο έντονα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαίου και για να αλλάξει η ζωή μας πρέπει να επιβάλλουμε νόμος να γίνει το δίκιο του εργάτη. 
Η μάχη της απεργίας των ΜΜΜ είναι μάχη όλων μας. Ειδικά, αυτών που αναπαραγάγουν το αισχρό "Να απολυθούν οι απεργοί γιατί εμείς στον ιδιωτικό τομέα αν απεργήσουμε απολυόμαστε". Ε, για αυτό πρέπει ρε κερδίσουν οι απεργοί. Για αυτό πρέπει να τους συμπαρασταθείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.