Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Δυναμική συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ όπου οδηγήθηκαν οι προσαχθέντες - 8 τραυματίες από την άγρια επίθεση έξω από το υπ. Εργασίας (VIDEO-ΦΩΤΟ)

902.gr




Έξω από τη ΓΑΔΑ έφτασε η μαζική και δυναμική πορεία των εργαζομένων, η οποία συνεχώς πληθαίνει. Απαιτούν την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων. Μεταξύ αυτών που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ είναι και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Στις 4 το απόγευμα στο χώρο έφτασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα, ενώ νωρίτερα πραγματοποίησαν παρέμβαση στη ΓΑΔΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης και ο Γιώργος Τούσσας,ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Δείτε ΕΔΩ βίντεο από τη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ

Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης η οποία απέναντι σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων παρατάσσει τις δυνάμεις καταστολής.


Νωρίτερα, συντεταγμένοι με αλυσίδες βγήκαν από το Υπουργείο Εργασίας οι δεκάδες συνδικαλιστές που έχουν προσαχθεί από την αστυνομία, εν μέσω δυναμικής συγκέντρωσης των εργαζομένων.

Στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας και παρά τις συνεχείς απρόκλητες επιθέσεις, τη χρησιμοποίηση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από την αστυνομία, συνεχίστηκε για ώρα η δυναμική συγκέντρωση των εργαζομένων καταγγέλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης από την κυβέρνηση που θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στη χώρα, πριν εξελιχθεί σε μια μαζική και μαχητική διαδήλωση προς την ΓΑΔΑ.

Δείτε βίντεο εδώ

Δείτε ΕΔΩ βίντεο της κινητοποίησης μέσα στο Υπουργείο Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ βίντεο από τη δυναμική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Τουλάχιστον 8 τραυματίες από την επίθεση των ΜΑΤ

Υπάρχουν τουλάχιστον 8 τραυματίες από την άγρια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο. Από τον Ευαγγελισμό αποχώρησε ένας τραυματίας χτυπημένος κάτω από το μάτι, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί οδηγήθηκαν επίσης άλλοι 3 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων κοπέλα με χτύπημα στο κεφάλι από ασπίδα των ΜΑΤ και ένας διαδηλωτής με αναπνευστικά προβλήματα. Στον Ερυθρό Σταυρό, όπου μεταφέρθηκαν άλλοι 4 τραυματίες, εκ των οποίων οι 2 με χτυπήματα στο κεφάλι, βρίσκεται μεταφέροντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ ο βουλευτής του ΚόμματοςΓιάννης Γκιόκας.

Σε μία ακόμα απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια, ασφαλίτες "μπούκαραν" στον Ερυθρό Σταυρό, στο χώρο εξετάσεων που βρίσκονταν οι τραυματισμένοι διαδηλωτές και ζητούσαν ταυτότητες κτλ. Κάτω από την άμεση και έντονη αντίδραση συναδέλφων και συγγενών των τραυματιών, του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, αλλά και εργαζομένων του νοσοκομείου, οι ασφαλίτες αναγκάστηκαν να φύγουν.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, ταξικών Ομοσπονδιών και σωματείων, που κατέλαβαν συμβολικά γραφείο του 8ου ορόφου του υπουργείου, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό καταγγέλουν τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ο οποίος ισχυρίστηκε με απύθμενο θράσος ότι το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων. Απαντούν με το σύνθημα «Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες».

Οι συνδικαλιστές κατέβηκαν συντεταγμένα με συνθήματα, από τον 8ο όροφο, όμως ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις τους έχουν «εγκλωβίσει» μέσα στη στοά του Υπουργείου.

Έξω από το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού λαϊκού κινήματος και όλων των εργαζομένων.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, με παρέμβασή του, έθεσε το αίτημα στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να συναντηθεί μια αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων με τον υπουργό Εργασίας, αίτημα, το οποίο μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει δεκτό.

Παρά τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν από την ασφάλεια του Γιάννη Βρούτση, οι συγκεντρωμένοι παρέμεναν στον 8ο όροφο, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό, και βροντοφώναζαν συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.