Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Τρικομματική κυβέρνηση : "Απεργίες τέλος"

Η τρικομματική κυβέρνηση μέσω του, θλιβερού, εκπροσώπου τύπου της απειλεί τους απεργούς στο ΜΜΜ ότι είτε θα επιταχθούν είτε θα απολυθούν αν επιμείνουν στην απεργία τους επικαλούμενος την ταλαιπωρία των πολιτών και την αναστάτωση στην αγορά. Πέρα, από την υποκρισία που κρύβει η οποιαδήποτε δήλωση συμπάθειας από μια κυβέρνηση για ένα λαό που τον έχει καταδικάσει στην πείνα και στη δυστυχία, δείχνει ξεκάθαρα τι εννοεί η κυβέρνηση κάθε φορά που επικαλείται τη εφαρμογή της νομιμότητας. Αυτοί που μιλάνε για ανάγκη εφαρμογής του νόμου τώρα απαγορεύουν σε εργαζόμενους να ασκήσουν το δικαίωμα στην απεργία. Αφού, προσπάθησαν να τους κατασυκοφαντήσουν εμφανίζοντας μέσους όρους μισθών λες και απευθύνονται σε χάνους που δεν γνωρίζουν τις χαώδεις διαφορές που υπάρχει στην αμοιβή εργαζόμενων, μελών διοίκησης, "ειδικών" συμβούλων και λοιπών παρατρεχάμενων, τους λένε τώρα δεν μπορείτε να απεργήσετε. Και αναρωτιόμαστε όλοι αυτοί οι λαλίστατοι που μας τα είχαν πρήξει κατά τη διάρκεια της απεργίας στη Χαλυβουργία που ελεγαν "ιερό το δικαίωμα στην απεργία αλλά ιερό και στην εργασία" που είναι τώρα να υπερασπιστούν τους απεργούς; Δεν θα το αναλύσω παραπέρα γιατί δεν έχει νόημα να αφιερώσω περισσότερες γραμμές στον Άδωνη, τον Πορτοσάλτε, τον Πρετεντέρη και όλο αυτό το εμετικό συνοθύλευμα δημοσιογράφων και πολιτικών. 
Το σημαντικότερο συμπέρασμα που πρέπει να κρατήσουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι είναι ότι για αυτήν την κυβέρνηση δεν έχει κανένας δικαίωμα να αντιδρά και να διαμαρτύρεται. Τα πράγματα στο πεδίο αυτό το επόμενο διάστημα θα γίνουν εκρηκτικά. Ο Δένδιας που υπερηφανεύεται ότι η πρώτη του ενέργεια ως υπουργός ήταν να στείλει τα ΜΑΤ στους απεργούς χαλυβουργούς, δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα ξαναστείλει σε όποιον απεργήσει με ακόμα πιο άγριες διαθέσεις. Η νομιμότητά τους εξαντλείται εκεί που η εφαρμογή της δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ που υπηρετούν πιστά. Για αυτό το λόγο πρέπει όλοι εμείς εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι να σταθούμε στο πλευρό των απεργών. Η κάθε νίκη απεργών είναι νίκη όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.