Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΜΕ: Δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους

Από το www.902.gr
Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία έθεσε το αίτημα της δωρεάν μετακίνησης σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς των ανέργων, των χιλιάδων απλήρωτων εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι δεν μπορούν, αδυνατούν να πληρώσουν πέρα από τα υπόλοιπα (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ενοίκια σπιτιού, χαράτσια, φοροληστεία, για αγορά των ειδών διαβίωσης κλπ.) το εισιτήριο για τη μετακίνησή τους.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους να δυναμώσουν την πάλη τους και να συνεχίσουν την πίεση προς την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αναγκών τους.


Ολόκληρη η επιστολή που κατέθεσε το ΠΑΜΕ επισημαίνει:
«Προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
Κ. Σταθόπουλο Νίκο
Κύριε Γενικέ
Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την ανεργία. Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έφτασαν το Νοέμβρη του 2012 τους 972.704. Από το σύνολο των ανέργων μόλις οι 214.573 παίρνουν το επίδομα ανεργίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012 οι άνεργοι ανήλθαν στους 1.203.918.
Όποια στοιχεία και αν δει κανείς η ουσία δεν αλλάζει. Η ανεργία αυξάνεται με μεγάλους ρυθμούς. Τα στοιχεία βέβαια αυτά δεν είναι τα ακριβή. Οι άνεργοι στη χώρα μας είναι πολύ περισσότεροι και ξεπερνούν το 1.500.000. Άνεργος είναι και αυτός που εργάζεται μία και δύο ώρες την ημέρα, οι εκ περιτροπής κλπ. Χιλιάδες εργαζόμενοι που είναι για πολλούς μήνες απλήρωτοι και δεν μπορούν να επιβιώσουν.
Οι ανάγκες των ανέργων δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ούτε καν και με αυτό το άθλιο επίδομα ανεργίας. Πόσο μάλλον όταν χιλιάδες άνεργοι κάθε μέρα θέλουν να κινηθούν για τις ανάγκες τους και αδυνατούν να πληρώσουν πέραν όλων των άλλων (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Ενοίκιο σπιτιού, χαράτσια, φοροληστεία, για αγορά των ειδών διαβίωσης κλπ.) και το εισιτήριο για τη μετακίνησή τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Κε Γενικέ
Αποτελεί απαίτηση των χιλιάδων ανέργων, των συνδικάτων, των εκατοντάδων επιτροπών ανέργων να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητάμε:
Δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς όλων των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και απλήρωτων εργαζόμενων.
Η Εκτελεστική Γραμματεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.