Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ στα διόδια του Αιγινίου

Ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την ενεργοποίηση του χουντικού διατάγματος με το οποίο επιστράτευσε τους απεργούς δήλωσε ότι "Τα ΜΜΜ ανήκουν στο λαό". Σήμερα, όμως, που αντιστεκόμενοι πολίτες προσπάθησαν να συνεχίσουν την εφαρμογή της πολιτικής αυτής και να αποδώσουν στο λαό ένα τμήμα της Εθνικής οδού, η κυβέρνηση σε ένα όργιο καταστολής, έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν και να συλλάβουν τους διαμαρτυρόμενους.
 

Σε προσαγωγές 11 διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία, μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, στο σταθμό των διοδίων στο Αιγίνιο, δείχνοντας η συγκυβέρνηση για ακόμη μια φορά το αυταρχικό πρόσωπό της. Μάλιστα, έγινε χρήση χημικών και δακρυγόνων και υπήρξαν μικροτραυματισμοί. Να σημειωθεί ότι δύο από τις 11 προσαχθέντες είναι μαθητές Λυκείου ενώ άλλοι δύο φρουρούνται ενώ νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Διάβημα διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας της Αστυνομίας πραγματοποίησε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος. Κατήγγειλε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων. 

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση πραγματοποιούν η Ν.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ, σωματεία, φορείς και κάτοικοι απαιτώντας την απελευθέρωση των 11. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι διαδηλωτές από την Λεπτοκαρυά μαζί με τη δημοτική σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δίου-Ολύμπου Κατερίνα Κουρίτα.


Υπενθυμίζεται ότι τα διόδια του Αιγινίου, από το πρωί είχαν αποκλείσει, μέλη του ΠΑΜΕ, των Λαϊκών Επιτροπών της Κεντρικής Μακεδονίας, δημοτικών συμβουλίων και κάτοικοι της περιοχής επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Αντιδρούν στη λειτουργία των σταθμών και απαιτούν την κατάργηση όλων των διοδίων. 

Συνέχιση της κινητοποίησης

Οι κάτοικοι, παρά την επέμβαση της αστυνομίας και την απώθησή τους από τα διόδια, αποφάσισαν συνέχιση της κινητοποίησης ενώ διοργανώνουν το απόγευμα, σήμερα, και συναυλία διαμαρτυρίας στο χώρο των διοδίων. Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Το πρωί, στο πλευρό των διαδηλωτών στα διόδια Αιγινίου βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, ο οποίος τόνισε ότι «οι δρόμοι, τα αεροδρόμια ανήκουν στο λαό και πρέπει, χωρίς τέλη, να αποδοθούν στην  υπηρεσία του λαού».

Από σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία του μετωπικού σταθμού των διοδίων στο Αιγίνιο και η λειτουργία των πλευρικών διοδίων στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Θυμίζουμε ότι με τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο θα λειτουργούν συνολικά 3 σταθμοί διοδίων σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων: Οι σταθμοί Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, Αιγινίου και Λεπτοκαρυάς Πιερίας. Η κυβέρνηση, για να χρυσώσει το χάπι, προαναγγέλλει μείωση της τιμής στα διόδια των Μαλγάρων και αντίστοιχα μια μικρή μείωση στα διόδια της Λεπτοκαρυάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.