Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σε τούτα έδω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει

Η τρικομματική κυβέρνηση του "νόμου και της τάξης", του Βρούτση που αποτελείωσε τις συλλογικές συμβάσεις και ονομάζει τις συντάξεις πείνας προϊόντα ρουσφετιού, του Δένδια που το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να στείλει τα ΜΑΤ στη χαλυβουργία, του Βορίδη, του Άδωνι, του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη επεδίωξε να ποδηγετήσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, συλλαμβάνοντας την πρωτοπορία του, με την κατηγορία της "παράνομης παραμονής σε δημόσιο χώρο". Η γελοιότητά τους δεν έχει όριο.Βέβαια, έφθασαν σε αυτό το σημείο της γελοιότητας γιατί οι προβοκάτορες τους είναι για γέλια. Δημοσίευσαν 4 φωτογραφίες θέλοντας να αποδείξουν ότι οι συνδικαλιστές που συνέλαβαν έσπασαν γραφεία. Στις φωτογραφίες αυτές φαίνονται και στις 4 τα ίδια ντοσιέ πεσμένα στο πάτωμα αλλά στις 2 ο ένας καλόγερος είναι όρθιος και στις άλλες πεσμένος. Στις 2 φαίνεται μια σπασμένη πόρτα στις άλλες όχι. Είστε για γέλια κύριοι αν νομίζετε ότι ο εργαζόμενος λαός μπορεί να σας πιστέψει.

Βέβαια, όλο το κατηγορητήριο έγινε ακόμα πιο σαθρό γιατί τόσα χρόνια το ΠΑΜΕ, έχοντας εμπειρία στους αγώνες, γνωρίζοντας ότι η μάχη με τον καπιταλισμό δεν κρίνεται ούτε σε μια, ούτε σε 5 απεργίες, απέφυγε να δώσει λαβές για προβοκάτσιες. Τώρα, η πολιτική του δικαιώνεται. Γιατί, δεν έχουν τη δυνατότητα οι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι των ΜΜΕ και τα κυβερνητικά κοράκια να το σπιλώσουν. Όπως, κατάλαβαν το ΠΑΜΕ δεν είναι για τα δόντια τους. "Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει" που λέει και ο ποιητής. Βέβαια, ο εξευτελισμός τους ήταν τέτοιος που είναι βέβαιο ότι από εδώ και πέρα θα επιδιώξουν να στήσουν πιο καλά τις προβοκάτσιες. Για αυτό πρέπει όλοι όσοι συμμετέχουν στο οργανωμένο, ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα να είναι προσεκτικοί ώστε να μην δοθεί η ευκαιρία της σπίλωσης τους αγώνα. Ο αγώνας θα είναι μακροχρόνιος και απαιτητικός. Η αστική τάξη της χώρας χθες κατάλαβε, πολύ καλά, ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εργατική που έχει ένα Κόμμα το οποίο έχει διδαχθεί από τις εμπειρίες του παρελθόντος και είναι έτοιμο να κάνει το όραμά του πραγματικότητα. Αυτό, βέβαια, θα κάνει την αστική τάξη πιο βίαιη και πιο αντιλαϊκή. Ωστόσο, ο οργανωμένος λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.