Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή δεν ενδιαφέρεται για τον Έλληνα εργάτη, άνεργο ή μαγαζάτορα


Σε άρθρο στο site της, η Χρυσή Αυγή κατηγορεί το ΚΚΕ ότι «επιθυμεί να παραμένουν άνεργοι οι Έλληνες», πως «το ΚΚΕ προκρίνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό των λαθρομεταναστών ενάντια στους Έλληνες εργαζομένους»” και «επικροτεί δε και το παρεμπόριο που φέρνει στην απελπισία τους Έλληνες μαγαζάτορες».

Εδώ, πραγματικά, φαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι τσακωμένη με τη λογική και την αλήθεια. Μπορεί να κάνει λόγο για δουλειά στους Έλληνες εργάτες, όμως δε λέει κουβέντα για τις ΣΣΕ, την ασφάλιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που αυτοί θα έχουν. Όταν και όπου έχουν μιλήσει, έχουν προτείνει μεροκάματα των 18 ευρώ, ενώ για τους ανέργους: «Να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε θέσεις του δημόσιου τομέα, προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του» (Γερμενής ή Καιάδας ή πιο λαϊκά «εγέρθουτου»).
Οι εργαζόμενοι (Έλληνες και ξένοι) ξέρουν πως στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, το ΚΚΕ είναι πάντα δίπλα τους. Αντίθετα η φασιστική ΧΑ κάνει το θέλημα του εργοδότη είτε στις μειώσεις μισθών (βλέπε «Χαλυβουργία») είτε σε μια σειρά από κλάδους, ζητώντας την απόλυση των ξένων εργατών. Αντίστοιχη είναι η θέση τους για τους εφοπλιστές που ζητάνε ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές ενώ την ίδια στιγμή τριπλασιάζεται η φορολόγηση στους ναυτεργάτες.

Στους μικρούς μαγαζάτορες λέει πως για τα χαμηλά εισοδήματά τους ευθύνεται το παρεμπόριο. Λες και αυτό δεν ελέγχεται από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του κλάδου. Η δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα ο μαγαζάτορας είναι αποτέλεσμα των φιλομονοπωλιακών πολιτικών των μεγάλων φοροαπαλλαγών στους μεγάλους και, ταυτόχρονα, βάρη, με φόρο πάνω στο φόρο στην πλάτη του.

Εν κατακλείδι, η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ ενδιαφέρεται για τον Έλληνα εργάτη, άνεργο ή μαγαζάτορα. Τα συμφέροντα των μονοπωλίων υπηρετεί, που απαιτούν φθηνούς εργάτες, στρατιές ανέργων και λουκέτο στα μικρομάγαζα προς όφελος των πολυεθνικών.

Τώρα Έλληνες και ξένοι, εργαζόμενοι και μαγαζάτορες να απομονώσουν τα σκυλιά των μονoπωλιακών ομίλων!

2 σχόλια:

  1. σωστα...ηταν διπλα τους οταν εκανε τις απολυσεις στο ριζοσπαστη και στον 902.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ζήτα εσύ κι άλλες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές και στήριξε το ξεπούλημα της ΑΤΕ κι άσε τους εργάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.