Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες

Όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα είναι πολύ ύποπτα και δείχνουν το πόσο δύσκολα πράγματα μας περιμένουν στο άμεσο μέλλον. Τις μέρες που η κυβέρνηση νομοθετούσε νέα επαχθή μέτρα ασχολούμασταν με τις καταλήψεις για τις οποίες τα ΜΜΕ και οι κυβερνητικοί πολιτικοί αφιέρωσαν πολλές ώρες και πολλές στήλες για να πείσουν τον λαό ότι οι καταλήψεις ήταν τα μεγαλύτερα κέντρα ανομίας της χώρας, ενώ  ο γραφικός και επικίνδυνος Δένδιας μιλούσε για πάταξη της ανομίας. Της ανομίας σε μια χώρα που είναι νόμιμο να δουλεύουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι, χωρίς συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα. Επίσης, απαιτούσε καταγγελία της βίας από όπου κι αν προέρχεται σε μια χώρα που η αστυνομία μπορεί με το έτσι θέλω να καταστέλει οποιαδήποτε εργατική ή λαϊκή κινητοποίηση, σε μια χώρα που ο Καλαμπόκας αφού έμεινε λίγα χρόνια στη φυλακή επέστρεψε στη δουλειά του στην Εθνική Τράπεζα και σε μια χώρα που οι αστυνομικοί της υπόθεσης του άγριου ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή στη Θεσαλλονίκη (υπόθεση ζαρντινιέρα) ουσιαστικά μένουν ατιμώρητοι.
Μετά τις καταλήψεις ήρθαν οι πυροβολισμοί στα γραφεία της ΝΔ. Πάλι χαμός. Τρομοκράτηση του λαού. Σήμερα, έρχεται μια βομβιστική επίθεση στο Mall. Πριν καλά καλά μαθευτεί η είδηση ο  Άδωνις Γεωργιάδης σπεύσει μέσω twitter να βγάλει πόρισμα για τις επιθέσεις. Υπεύθυνη η Άκρα Αριστερά. Ακολουθεί η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ (σύμβουλος του ΓΑΠ και μέλος του ΠΑΣΟΚ) που το πάει ακόμα παραπέρα χρεώνοντας τη βομβιστική επιθέση στους εργαζόμενους που αντιδρούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. 
Ενδιάμεσα σε όλα αυτά η δολοφονία του 27χρονου Σαχτζάτ Λουκμάν μέσα στο σκοτάδι. Στο σπίτι του ενός δολοφόνου 50 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Τα κανάλια 5ο θέμα.Η είδηση, δηλαδή,ότι ένα νέο παληκάρι δολοφονήθηκε από 2 εγκληματίες γιατί έτυχε να γεννηθεί σκουρόχρωμος 5ο θέμα.
Τα παραπάνω δείχνουν, ξεκάθαρα, ότι το επόμενο διάστημα η προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού και των εργαζόμενων θα ενταθεί. Αλλά, φοβούμαστε ότι δεν θα μείνουν μόνο στην τρομοκράτηση. Η αξιοποίηση των τρομοκρατικών επιθέσεων για να σπιλωθεί ο αγώνας των εργαζόμενων είναι ξεκάθαρος. Συνεπώς, όταν αργά ή γρήγορα ο σκλαβοποιημένος εργάτης διεκδικήσει οργανωμένα αυτό που του ανήκει θα ονομαστεί και θα κατηγορηθεί ως τρομοκράτης. Για αυτό όσοι αφελώς πιστεύουν ότι με τρομοκρατικές ενέργειες μπορεί να λυθεί το πρόβλημα γιατί έτσι φοβούνται οι ισχυροί θα ήθελα να τους πω ότι οι ισχυροί φοβούνται όταν θα δουν απέναντί τους εργαζόμενους οργανωμένους και αποφασισμένους να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει. Από τον καναπέ κανείς δεν θα μας σώσει. Ίσα-ίσα αυτός είναι ο στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.