Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τη φασιστική πρακτική να την αποκρούσει ο λαός

Από το www.902.gr
Η περίπτωση της Λάρισας, όπου ομάδα 15-20 ατόμων επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρίσκονταν σε κατάστημα ομοεθνή τους και τους ξυλοκόπησαν άγρια, φέρνει ξανά στο προσκήνιο και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη στα Πετράλωνα, τη δολοφονική δράση ομάδων φασιστοειδών που εκδηλώνεται στο έδαφος που στρώνει η συγκυβέρνηση με την πολιτική της. Στη Λάρισα υπάρχει ένα επιπλέον στοιχείο. Το γεγονός ότι αυτή η ομάδα που επιτέθηκε στην παρέα των μεταναστών που απλά βρίσκονταν σε ένα κατάστημα και συζητούσαν, αποτελούνταν από παιδιά 16 - 17 ετών. Νέοι άνθρωποι που η συνείδησή τους έχει δηλητηριαστεί από φασιστικές αντιλήψεις και δρουν με πρακτικές μαφιόζων...    


Εάν ψάξει κάποιος να βρει και να απαντήσει στο πώς είναι δυνατόν παιδιά τέτοιας ηλικίας να κουβαλάνε τέτοια μυαλά, το πιο εύκολο είναι να το ρίξει σε τυχόν προσωπικές ιδιαιτερότητες, σε τυχόν συγκυρίες και ατομικά «μπλεξίματα» του καθενός. Πόσες φορές δεν ακούμε σε αναλύσεις μετά από τέτοια ή ανάλογα παραδείγματα, τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης να επαναλαμβάνουν με στόμφο: «Η οικογένειά του δεν το είχε καταλάβει;» «Πώς έγινε αυτό ρε παιδί μου;» «Πώς έμπλεξε το παιδί;».
Όμως, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Ένα παιδί 16 - 17 χρονών έχει διδαχθεί στο σχολείο του ότι ο φασισμός και η ιδεολογία του είναι ίδια με τον κομμουνισμό. Ότι δηλαδή, το να ξαμολιέσαι και να σκοτώνεις μετανάστες είναι το ίδιο ...«έγκλημα» με το να παλεύεις συλλογικά και οργανωμένα για να ζουν όλοι οι εργάτες, οι νέοι, οι λαϊκές οικογένειες χωρίς φτώχεια, πείνα και ανεργία, να προκόβουν και να απολαμβάνουν όλο τον πλούτο που παράγουν. Αυτή είναι η επίσημη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα παιδί 16-17 χρονών ακούει από την κυρίαρχη αστική προπαγάνδα ότι για τη φτώχεια, την ανεργία, την πείνα, τη δυστυχία, τα ναρκωτικά, την πορνεία, την εγκληματικότητα, φταίνε οι μετανάστες.  Και όχι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και οι κρίσεις του όπως αυτή που ζουν τα λαϊκά νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια. Δεν φταίει η σαπίλα αυτού του συστήματος που γεννά και αναπαράγει τέτοια φαινόμενα.

Η συγκυβέρνηση φέρει βαριές πολιτικές ευθύνες για την εγκληματική δράση των χρυσαυγιτών και πάσης φύσεως φασιστοειδών που έχουν εξαπολύσει ένα βίαιο κυνηγητό σε βάρος μεταναστών. Κρούσματα άγριας βίας, όπως αυτό στα Πετράλωνα και τη Λάρισα, άσχετα εάν δεν έφτασαν στο να χαθεί μια ζωή, έχουν σημειωθεί πολλά στο παρελθόν. Η συγκυβέρνηση έδωσε το σύνθημα της «ανακατάληψης της πόλης» και ξεκίνησε την απάνθρωπη επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» πυροδοτώντας τη ρατσιστική βία και τα δολοφονικά χτυπήματα. Η συγκυβέρνηση ενοχοποιεί τους μετανάστες για όλα αυτά. Την ώρα που αστυνομικοί έψαχναν παντού για μετανάστες, για να τους προσαγάγουν και να τους συλλάβουν με πρόσχημα την «καταπολέμηση της εγκληματικότητας», φασιστοειδή περιπολούν σε γειτονιές, μπουκάρουν σε σπίτια μεταναστών, τους ξυλοκοπούν, τους σακατεύουν, τους στέλνουν στα νοσοκομεία, τους δολοφονούν.
Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι η δολοφονία του 27χρονου εργάτη στα Πετράλωνα, έχει μερικές πολύ σοβαρές πλευρές που δεν τυγχάνουν προβολής από τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μέχρι και αποσιωπούνται, καθώς περνούν οι μέρες. Όλα τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τη στιγμή της δολοφονίας κλίνουν στα εξής: Πρόκειται για μια οργανωμένη και μελετημένη ρατσιστική δολοφονική ενέργεια. Η κρυμμένη πινακίδα και ο τρόπος που χτύπησαν μέχρι θανάτου τον εργάτη, αυτό δείχνουν. Τα ευρήματα στο σπίτι του ενός από τους δύο δράστες, δηλαδή τα προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, σε αυτό παραπέμπουν. Ιδιαίτερα αυτό, το τελευταίο στοιχείο, τα υλικά δηλαδή του ναζιστικού φασιστικού μορφώματος που βρέθηκαν, έχει εξαφανιστεί πλήρως από τον αστικό Τύπο, από τα ρεπορτάζ για την υπόθεση, από τις όποιες αναφορές των αστών δημοσιολόγων στο γεγονός. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση και κυρίως τα ...κομματικά φυλλάδια, φαίνεται να ...ξεχάστηκαν από ορισμένους πολύ πιο γρήγορα απ' ότι θα περίμενε κανείς. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή ξεχάστηκαν και από τις επίσημες αρχές;
Μετά τη δολοφονία, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ οργάνωσαν κινητοποίηση στον τόπο της δολοφονίας και κάλεσαν το λαό να δώσει τη δική του απάντηση στη δράση των φασιστοειδών. Να τους απομονώνει οργανωμένα όπου τους βρίσκει. Η ανταπόκριση που βρήκε αυτή η κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής ήταν μεγάλη, με τον κόσμο να βγαίνει στα μπαλκόνια και να ενώνει τη φωνή του με τους διαδηλωτές. Άμεση ήταν και η αντίδραση των σωματείων, των ομοσπονδιών, των εργαζομένων σε πολλούς τόπους δουλειάς. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Οι εργαζόμενοι έχουν αντιδράσει και στο παρελθόν, έχουν διώξει κακήν κακώς φασιστοειδή που εμφανίστηκαν σε εργοστάσια και ζητούσαν να απολυθούν εργάτες. Έχουν απομονώσει χρυσαυγίτες που εμφανίστηκαν να παίζουν το ρόλο του ντίλερ των αφεντικών και πάσαραν εργάτες με μεροκάματα εξαθλίωσης των 14 ευρώ σε εργοδότες. Και έτσι πρέπει να γίνεται παντού. Γιατί είναι εχθροί του λαού, των εργαζομένων. Αυτή η έμπρακτη λαϊκή αντίδραση ενάντια στα κάθε είδους φασιστοειδή και στη ναζιστική Χρυσή Αυγή πρέπει να δυναμώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.